Suku-Miilun 2019 kansikuva
9.12.2019suku-miilu, matka

Suku-Miilu 2019

Sohvi Kolari äänestää vuonna 1910, pohjoisen ra­ja­jo­ki­var­ren pe­rin­net­tä Kolarista ja paljon muuta!

Terveiset vuosikokouksestamme kesäkuussa Kunnonpaikassa. Oli ilo tavata Teitä eripuolilta saapuneita osallistujia, jakaa kuulumisia ja tulla tutuiksi keskenämme. Mukavassa sukupäivässä oli 60 aikuista ja 7 lasta. Kokouksessa hyväksyttiin toimintaan ja talouteen liittyvät kertomukset ja toi­min­ta­suun­ni­tel­mat. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Kerttu Kolari, Kimmo Kolari, Kristiina Ruusunen ja jatkamaan Juha Kolari ja Pirkko Kuukkanen. Kiitos hallitukselle luottamuksesta valitessaan minut puheenjohtajaksi. Hallitustoimijoiden tiedot ovat tässä lehdessä. 


Kiitokset Erja, Kirsti ja Tilda Kolarille musiikkiesityksistä ja Kertulle synnyinkotinsa Kiikkukankaan vaiheiden esittelystä sekä päivän päätteeksi vierailusta kotimuseossanne. Pentti Kolari kertoi mielenkiintoisesta maanmittauksen hyödyntämisestä sukututkimuksessa.    


Parhaimmat kiitoksemme meiltä kaikilta Raija Lassilalle sukuseuran hyväksi tekemästään ansiokkaasta 30-vuotisesta työrupeamasta rahastonhoitajana, Miilun ja sukukirjojen toimittajana.  Ensi vuosi on sukukokouksen välivuosi. Ohjelmassa on keväinen Baltian kierros Pärnu – Riika - Tartto. Lisäksi hallitus kannustaa pienimuotoisiin paikallisiin kokoontumisiin tukemaan yh­teen­kuu­lu­vai­suut­ta. 


Vuoden 2021 vuosikokouksen paikka on auki. Toivomme ehdotuksia kokouspaikasta ja ohjelmasta.    


Muistan hyvin kesäpäivän 33 vuotta sitten, kun me Kolarit perheinemme kokoonnuimme Leppäkerttuun (nyk. Vesileppis) sukuseuran perustavaan kokoukseen. Sääntöihin kirjattiin: ”Seuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yh­teen­kuu­lu­vai­suu­den tunnetta.” Kiinnostus, mistä suku on lähtöisin ja mihin taustaan kukin kuuluu, viritti ripeästi sukututkimuksen. 


Kirja, Kolarien suku, valmistui 1996 (ei enää saatavana) ja 2009 Kolarien suku II. Tähän on täydennetty sukutietoja sekä lisätty aineistoa ja kuvia seuramme yli 20 vuoden vaiheista. Ensimmäisessä kirjassa ollutta kuva- ja tekstimateriaalia on jätetty pois. Kirjoja on vielä yli kolmesataa. Innostan teitä hankkimaan sitä, koska tiedot säilyvät sukupolvelta toiselle ja näin nuoret voisivat kiinnostua sukujuuristaan ja seuran jäsenyydestä.  Suku-Miilu on tärkeä yhteydenpitoväline. Perinteisesti se tulee kaikille jäsenille tuomaan tietoa ajankohtaisista sukuseuratoimintaan liittyvistä asioista. 


Miilu täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Siihen kirjoitukset, runot, muistelot ja kuvat ovat tervetulleita. Sukuseuran Facebook- ja kotisivujen avulla lisätään tiedonkulkua ja aktivoidaan yhteydenpitoa. Ollaan yhteyksissä! 


Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Pirkko KuukkanenKolarien sukuvaakuna

Sukuseura Kolarit ry.

Tervatuoksuista tiedotusta.