Vuosikokous 2019

Sukuseuran vuosikokous pidettiin Siilinjärvellä Kunnonpaikassa. Paikalla oli 77 henkilöä kuulemassa mm. Erja, Kerttu, Kirsti ja Tilda Kolarin musiikkiesityksiä ja Kerttu Kolarin esittelyä synnyinkotinsa Kiikkukankaan ja Jokiharjun tilan vaiheista. Tilalla oli mahdollista myös vierailla päivän huipentumana. Pentti Kolari puolestaan kertoi maanmittauksen hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Vieraille oli Kunnonpaikassa mukavasti puuhaa ja moni käyttikin tilaisuuden hyödyksi yöpymällä paikan päällä.

Vuosikokous 2017Sukuseura Kolarit ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2017 pidettiin sunnuntaina 11.6.2017 Savutuvan Apajalla Haapaniemessä.

Vuosikokous 2016

Sukuseuran 30-vuotis juhlakokouksesta jäi kaikin puolin "hyvä maku suuhun". Väkeä oli saapunut juhlimaan reilut 80 henkilöä, kaukaisimmat vieraat Sveitsistä. Ohjelmaa tuntui olevan sopivasti. Kukaan ei ehtinyt pitkästyä ja kaikki löysivät mieleistään nähtävää. Pentti Kolarin historiikkikatsaus oli mainio tiivistelmä seuran 30-vuotiselta taipaleelta. Tarjolla oli mm. 30 vuoden takaisen perustamiskokouksen videosta Juha Kolarin valmistama lyhennelmä, joka pyöri koko kokouksen ajan yleisön katseltavana rauhallisessa sivuhuoneessa. Pidimme myös perinteiset arpajaiset sekä myimme sukuseuran logolla varustettuja tuotteita. Pitopalvelukin oli pannut parastaan. Ruoka maittoi ja väki oli kylläinen illan suussa kotimatkalle lähtiessään.

Kiitos kaikille mukana olleille ja tapaamisiin vuoden 2017 kokouksessa.

Kolarien sukuseuran hallitus

Vuosikokous 2015Sukuseuran vuosikokous pidettiin 1.8.2015 Tampereella Hotelli Rosendahlissa. Kokouksen jälkeen nautittiin ratkiriemukas esitys "Avioliittosimulaattori" Pyynikin kesäteatterissa.

Matilda ja Kalle Kolari - serkkutapaaminen 2014Hei kaikki Matilda-mummun ja Kalle-papan lasten Aunen, Toivon, Armaan, Oivan ja Taunon lapset. Olen jo pitkään suunnitellut serkkutapaamista ja tänä keväänä toteutan suunnitelmani. Kutsun teidät kaikki (puolisoineen) viettämään sunnuntaipäivää kotiini Vantaalle 25.5.2014 alkaen klo 12.00. Puku vapaa, mutta pakollinen. Tarjoan pientä sekä suolaista että makeaa purtavaa. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee tulemaan. Olisi kiva kymmenien vuosien jälkeen tavata ja kuulla kuulumisia mitä kenenkin arkeen tänä päivänä kuuluu. Uskon, että meistä suurin osa on jo eläkkeellä, mutta varmuuden vuoksi valitsin sunnuntain tapaamispäiväksi, ettei työ tule tapaamisen esteeksi.Tapaamisemme onnistui loistavasti. Meitä oli koolla kaikkiaan yhdeksän. Vaikka tapaamispäivä oli sunnuntai, nuorin serkkumme Pekka joutui perumaan tulonsa työesteen vuoksi. Paikallaolijoiden keski-ikä oli 75 vuotta. Valitettavasti valokuvien otto jäi vähäiseksi. Kaikilla oli niin paljon kuulumisia kerrottavana, että kamera muistui mieleen vasta kotiinlähdön hetkellä. Paikalla olivat Terttu Tuovinen, Heli Lindqvist, Reijo Hakola, Irja ja Reino Sundberg, Raija Lassila (koollekutsuja), Kari Kolari, Liisa ja Matti Kolari. Uskon, että uudistamme tapaamisemme ja pyrimme ehkä kutsumaan myös lapsemme ts. myös pikkuserkut mukaan. Silloin meitä on niin paljon, ettei ehkä voida toteuttaa tapaamista kenenkään kotona. Suosittelen serkkutapaamisen järjestämistä kaikille lähisuvustaan kiinnostuneille.

Niitä odotellessa
Raija Lassila

Vuosikokous 2013Sukuseuran vuosikokous pidettiin 15.6.2013 klo 10-15 Punkaharjulla Kruunupuiston tiloissa. Puitteet kokoukselle olivat mainiot. Kokous sujui leppoisasti, söimme maukkaan lounaan ja keskustelimme sukuseuran toiminnasta. Perinteisesti arvontaan tuli nyyttikestiperiaatteella runsaasti voittoina arvottavaa. Sukuseuran tuotteita oli esillä ja ne tekivät hyvin kauppansa. Uudet T-paidat saivat hyvän vastaanoton samoin sukuvaakunan kuvioimat kukkarot. Puheenjohtajana jatkaa Paavo Kolari ja sihteerinä Riitta Honkanen ja varapuheenjohtajaksi valittiin hallitukseen uutena astunut Arvo Kerajärvi - hän tuli hallituksessa pitkään ja ansiokkaasti toimineen Pentti Kolarin tilalle - Pentin halutessa välillä sivuun. Muut hallituksen erovuoroiset jäsenet valittiin uudelleen.

Amerikan Kolarien sukukokous 2012

Amerikan Kolarien sukukokous pidettiin 7.-8.7. Minnesotassa. Suomesta kokoukseen osallistui Rautalammin Kolarien jälkeläisiä 5 henkilöä Vantaalta. Raija Lassila ja tytär Marjo perheineen, aviomies Jarmo ja tyttäret Elina ja Mari. Amerikan Kolareiden jälkeläisiä kokouksessa oli viitisenkymmentä. Yleensä nuoret eivät kuulemma osallistu kokoukseen, mutta tällä kertaa heitä oli paljon. Tulivat ihmettelemään suomalaisia "serkkuja".


Kokouksessa ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Sää suosi puistopiknikkiä.


Ruokailun jälkeen leikittiin vesi-ilmapalloilla. Helteessä oli mukava kastua...


Leikkien jälkeen lapset halusivat vielä uimaan. Tosin enemmän aikaa vietettiin rapuja rantavedestä keräillen.

Vuosikokous 2011Sukuseuran vuosikokous pidettiin Kolarien suvun kantaisien synnyinpitäjässä Rautalammilla lauantaina 11. kesäkuuta 2011. Kesäinen tapaaminen alkoi tutustumisella Rautalammin vanhaan puukirkkoon. Jo eläkkeelle jäänyt kirkkoherra Raimo Jalkanen esitteli kirkon ja kertoi sen historiasta.

Kirkkokäynnin jälkeen sukuseuralaiset siirtyivät Matti Lohen koululle, jonne oli järjestetty ruokailu. Koululle oli kokoontunut useita eri sukuseuroja, sillä tuona viikonloppuna vietettiin Rautalammin kunnan 450-vuotisjuhlaa.

Sukuseuralaisten ohjelma jatkui ruokailun jälkeen bussikiertoajelulla. Kierroksella tutustuttiin kirkonkylään ja lähialueeseen sekä perehdyttiin pitäjän historiaan. Rautalammin pitäjässä on ollut monenmoista tapahtumaa ja persoonaa. Paikallisen oppaan avulla saimme värikkään ja kiehtovan kuvan paikkakunnasta; totista tosiasiaa ja mukavia tarinoita Helenalla riitti. Tutustuimme mm. Pestuuraitille ja vieressä olevaan entisaikojen käsityöläisten ja pieneläjien "pikkumökki" asuntoalueeseen. Pestuuraitilla on järjestetty markkinoita jo vuodesta 1821, tuolloin maalaistalojen isännät, kauppiaat ja porvarit palkkasivat palvelusväkensä.

Kiertoajelun jälkeen alkoi Matti Lohen koululla suvun varsinainen vuosikokous. Kokouksen alussa Pentti Kolari esitteli kokouspaikalla nähtävillä olleita Rautalammin Hankamäen kylän Isojako karttoja. Kyseisellä alueella on 1700- 1800-luvuilla asunut useiden sukupolvien ajan Kolari sukuun kuuluvia perheitä. Ennen varsinaisen kokouksen alkamista Seppo Kolari ja Raija Lassila luovuttivat Pentti Kolarille Sukuseurojen Keskusliitto ry:n myöntämän kultaisen ansiomitalin tunnustuksena ansiokkaasta sukuseuratyöstä.


Vuosikokous 2009Vuoden 2009 vuosikokous pidettiin Lemillä lauantaina 13. kesäkuuta. Kokoukseen osallistui viitisenkymmentä jäsentä. Päivän aikana tutustuimme Lemin paanukattoiseen puukirkkoon. Rovasti Paavo Salakka kertoi kirkon historiaa sekä Lemin neliäänisen virsilaulun perinteestä. Suomen sotahistoriasta kertovaan itsenäisyyden polkuun meitä opasti 4H-kerhon oppaat. Suomen Sukuseurojen Keskusliiton pääsihteeri Eine Kuismin opasti meitä sukututkimuksen alkeisiin ja kertoi Sukuseurojen Keskusliiton toiminnasta. Vuosi 2008 oli ns. välivuosi, jolloin ei sukuseuran virallista vuosikokousta ole. Jäsenille järjestettiin kolmipäiväinen "aikamatka" Venäjän Karjalaan heinäkuun alkupäivinä. Matka suuntautui Sortavalaan, Käkisalmeen ja Viipuriin. Sana aikamatka kuvaa osuvasti retkeä, jolloin 17 matkaan osallistunutta siirtyivät ikään kuin 60-70 vuotta ajassa taaksepäin, aikaan jolloin kyseinen Karjalan alue oli vielä osa silloista Suomea.